Wondzorg van Leukoplast® door de jaren heen

Vanaf het begin in 1901 legt Leukoplast zich toe op het voldoen aan de behoeften van zorgverleners en het leveren van producten van hoge kwaliteit. Nu kan de hele wereld profiteren van dit erfgoed, want met Leukoplast wondverzorgingsproducten is al onze kennis voor iedereen beschikbaar. Ontdek hoe het allemaal begon!

De reis begint

In 1901 vond Leukoplast ’s werelds eerste zelfklevende hechtpleister uit, met zinkoxide en natuurlijk rubber.

We kijken frontaal naar een voorbeeld van de eerste Leukoplast-tape zelfklevende hechtpleister; daaronder is het jaar 1901 aangegeven. Daarnaast zien we een foto van uitvinders Oscar Troplowitz en Isaac Lifschütz.

Geboorte van een icoon

In 1920 werden de iconische rode rol en klemring op de markt gebracht.

Naast de datum 1920 zien we een bovenaanzicht van de iconische rode Leukoplast-tape met zelfklevende hechtpleister.

Het eerste assortiment volvlakfixaties ter wereld

Met de introductie van ’s werelds eerste volvlakfixatie verbandmiddelen, presenteert Leukoplast nog een andere innovatie.

De afbeelding toont twee voorbeelden van volvlakfixatiemateriaal van Leukoplast en het tijdstempel van de jaren 70.

Een volgende stap van steriele postoperatieve verbanden

Met het ultradunne, ademende en aanpasbare materiaal dat aanvoelt als een tweede huid, werd in 2006 de volgende stap van steriele postoperatieve verbanden geïntroduceerd.

We zien een voorbeeld van modern steriel postoperatief verband dat in 2006 door Leukoplast is ontwikkeld.

Baanbrekende technologie voor infectiepreventie

In 2015 en 2016 lanceerde Leukoplast verschillende wondverzorgingsproducten met infectie-preventieve eigenschappen: Leukomed Sorbact met bacteriebindende technologie, Leukoplast-tape met een nieuwe antimicrobiële rol en klemring, en Leukomed Control, dat volledig transparant is om vroegtijdige herkenning van mogelijke infecties mogelijk te maken.

Deze afbeelding toont drie innovaties: Leukoplast bacteriebindende technologie Sorbact uit 2015, de antimicrobiële rol uit 2016 en Leukomed Control, eveneens uit 2016, met de bijbehorende data ernaast.

Oplossingen voor de gevoelige huid: onze laatste innovaties op het gebied van wondbehandeling

Regelmatig van verbandmiddel wisselen is voor veel patiënten en medisch personeel een alledaags onderdeel van het leven. Mensen met een kwetsbare en aangetaste huid lopen echter elke keer het risico op huidletsel. De zachte siliconenkleefstof van de nieuwe serie Leukoplast skin sensitive maakt een atraumatisch wisseling van verbandmiddelen mogelijk en helpt beschermen tegen adhesieve verwondingen.

We hebben vier voorbeelden van Leukoplast-wondverzorgingsproducten met skin sensitive-technologie: Fixomull, Leukomed T en T plus, en een rol met hechtpleister.

Van de rode rol tot het volledige assortiment

Met Leukoplast heeft u alle wondverzorgingsproducten in huis om lichte verwondingen of complexe wonden thuis of in een professionele omgeving te behandelen!